2023 DECEMBER

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm Kedves Olvasóinkat 2023. év december hónapban.  

December hónapban a Balassagyarmaton és Endrefalván az oktatási intézményekben tanuló Sajátos Nevelési Igényű diákok részére Önérvényesítő Csoportfoglalkozásokat tartottunk.

A szervezetünk által biztosított Otthoni Segítés Szolgáltatásban: a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket folyamatosan biztosítjuk. Várjuk további érintett Családok jelentkezését.

2023. december 04. – „Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja – Mikulás – Karácsonyi” ünnepség és Kiállításmegnyitó: A Nógrád Vármegyei szintű, de határainkon is átívelő kulturális rendezvénynek Balassagyarmaton, a Madách Imre Városi Könyvtár Kupolaterme adott otthont. Az ünnepi programot egyesületünk Elnöke és Alelnöke vezette be, illetve mondtak köszöntő beszédeket. Programunk részeként az irodalmi és rajzpályázatunkra beérkezett 95 db alkotásból nyílt kiállítás. A rendezvényen műsort adtak a Bercel községben működő Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon lakói, az endrefalvai és a balassagyarmati általános iskolák tanulói. Egyesületünk jutalmazta a munkákat beküldő tanulók egy részét, a műsorokat adó fiatalokat és a felkészítő szakembereket. A program vendégvárással ért véget.

Egyesületünk minden év december elején megszervezi az Adventi foglalkozást. Így történt ez idén is, december 6-án, a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskolában. A részt vevő tanulók nagy lelkesedéssel készítették el saját Adventi koszorújukat az előkészített alapanyagokból. Ezeket hazavihették családjuknak, valamint jutott az iskola osztálytermeinek ajtajára is. Közben Karácsonyi zenéket hallgattunk, valamint beszélgettünk a decemberi, év végi ünnepekről is. Összességében hangulatos foglalkozáson vettünk részt.

Minden kedves tagtársunknak eredményekben gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánunk! A Hírlevél papír alapon 100 példányban készült és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Katona László