Önálló Életviteli Centrum megnyitó

Önálló Életviteli Centrum megnyitó és konferencia a Családok Évében Balassagyarmat, 2018. szeptember 25.

Az ÉFOÉSZ Központi Irodája sikeres EFOP – projektjének köszönhetően Balassagyarmaton is megnyitottuk Önálló Életviteli Centrumunkat. A megyei szinten dolgozó ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület a projektbe infókommunikációt segítő okos eszközökkel, különböző tanácsadásokkal és workshopok/önérvényesítő csoportfoglalkozások megtartásával kapcsolódik be. Tevékenységeink végzésével célunk Balassagyarmaton a családokban, Bercel községben az intézményben élő értelmi fogyatékos emberek segítése, illetve felkészítése a lakásotthoni életre.

A megnyitón köszöntést mondott az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről Szekeres Pál, Nógrád Megye Önkormányzata részéről Skuczi Nándor elnök, Balassagyarmat Város Önkormányzata részéről Medvácz Lajos polgármester. A projekt szakmai tartalmát Kovács Melinda, az ÉFOÉSZ ügyvezetője, Kapocsi-Pécsi Anna, az ÉFOÉSZ szakmai vezetője és Szabó Ágnes, egyesületünk elnöke ismertette. A Családok Éve alkalmából értékes előadásokat hallottunk a Nógrád Megyei ESÉLYEK HÁZA vezetőjétől, Szabó Péter úrtól, Dr. Rácz Jolán Szlovákiában élő református lelkésztől és Szakács Lászlóné szülő/szociális munkástól.

A projektben a szakmai tevékenység elkezdődött és 2020. december végén fejeződik be. Őszintén bízunk abban, hogy magas szinten segíthetünk a családokban és az intézményekben élő érintetteknek és szociális szakembereknek. Tervezzük a projekt előrehaladását időközönként ismertetni a szűkebb és tágabb környezetünkben.