2024. június

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntök minden Kedves Olvasót. Ön a 2024. év június havi kiadványunkat olvassa.  

Ismét itt a nyár és vége a tanévnek. A tanulók és a pedagógusok is nagyon várták, hogy pihenhessenek és feltöltődhessenek. Aztán nemsokára ismét ősz lesz és majd mindenkire új feladatok várnak.

Június hónapban két oktatási intézményben önérvényesítő csoportfoglalkozásokat tartottunk.  Bízunk abban, hogy szeptember hónaptól kezdődően, az új tanévben is folytatni tudjuk ez irányú szakmai tevékenységünket.

A 2024. június hónapban is folytattuk az Otthoni Segítés Szolgáltatás tevékenységeinket, melyek keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket biztosítottuk. Tehát a hónapban is segítettünk a rászoruló családoknak nehéz mindennapjaik könnyebbé tételében. Szeretettel várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: június hónapban ismét workshopokat tartottak a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben.  A csoportfoglalkozások az érintett személyek számára ez évben is nagyon fontosak. Egyrészt azért, mert a foglalkozásokon új tudásanyagokhoz is juthatnak, egyben ismétlik a már megszerzett ismereteiket. Másrészt a foglalkozásokon megtanulhatják az alapvető viselkedési szabályokat, amelyek a kapcsolataik kialakítása és azok erősítése céljából nagy fontossággal bírnak. 

Felügyelő Bizottsági ellenőrzést június 25. napján tartott a bizottság 2 tagja, az ellenőrzött iratokat rendben találták.

Nemzetközi tevékenységünk tekintetében: ebben a hónapban négy alkalommal vettük fel a kapcsolatokat a Szlovákiában működő társintézményekkel.

Szervezetünkben folytatódott a tagsági jogviszonyok megújítása. Szeretettel várjuk új Tagok jelentkezését is. Köszönjük szépen.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Fábri Lászlóné