2024. április

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége: ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület nevében köszöntöm a Kedves Olvasót 2024. április hónapban. Szervezetünk ez évben is tisztelettel kéri a magánszemélyek személyi jövedelem adója 1%-nak felajánlásait; érdekvédelmi, szakmai és kulturális tevékenységeinknek a legmagasabb szinten történő végzése és megvalósítása céljából. A felajánlott pénzeszközöket köszönjük szépen.

Egyesületünk adószáma: 18224544-1-12
A felajánlásokat köszönjük szépen.

Érdekvédelmi és szakmai munkáink 2024. évben is: szociális, egészségügyi és jogi tanácsadás, ügyintézések, munkalehetőségek keresése fogyatékos emberek számára, képzések és továbbképzések megvalósítása, szakmai anyagok és kiadványok szerkesztése, szakmai fórumok, rendezvények és konferenciák szervezése, szabadidős és kulturális programok megvalósítása, önérvényesítő csoportok működtetése, a szakosított szociális intézményekben dolgozó munkatársak szakmai támogatása, Az EFOP-PROJEKT fenntartási időszakában: a BERCEL és DIÓSJENŐ KÖZSÉGEKBEN MŰKÖDŐ SZAKOSÍTOTT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYBEN LAKÓ EMBEREK SZAKMAI SEGÍTÉSE és KÉPZÉSE.

Minden év februárjának utolsó napjával befejeződik a tagsági jogviszony, illetve azt március 01. napjától kezdődően tagjainknak szükséges megújítani. Folyamatosan várjuk régi tagtársaink érvényesítési szándékát, melyet a 1.000 Ft/év tagsági díj rendezésével – utalással, csekken, vagy a házipénztárba történő befizetésével – tehetnek meg.

Ez évben is: tagjaink közé várjuk azokat a magánszemélyeket, akik empátiával bírnak a fogyatékos emberek irányába és önkéntesként is segíteni kívánják tevékenységeinket.

Lassan közelednek a fogyatékos ügy nagy ünnepei: az ESÉLYEGYENLŐSÉG NAPJA, az ÖNÁLLÓ ÉLETVITEL NAPJA és az ANYÁK NAPJA. A jeles ünnepek alkalmából március elején pályázatok kerültek kiírásra, amelyeket minden intézménynek és karitatív szerveződésnek elküldtünk, illetve azok az ÉFOÉSZ honlapjára és egyesületünk saját honlapjára is felkerültek.

Egyesületünk az Otthoni Segítés Szolgáltatást négy éve működteti. Munkatársaink közé szeretettel várunk egy fő középfokú szakirányú szociális végzettséggel bíró személyt, vagy pedagógust, aki a hétvégeken, akár este, vagy éjszaka szívesen vállalna felügyeleteket családokban fogyatékossággal élő emberek részére. A Hírlap megjelent 2024. április hónapban 100 példányban és a honlapjainkon is olvasható: www.elfogadasert.eu www.efoesz.hu  
Felelős: Fábri Lászlóné