2023 SZEPTEMBER

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm a Kedves Olvasót. Ön a 2023. év szeptember havi hírlevelünket olvassa.  

Szeptember hónapban Balassagyarmaton – az EFOP – projekt fenntartásának keretén belül – a családokban és intézményekben értelmi fogyatékossággal élő személyeknek tartottunk workshopokat és IKT képzéseket. Ez évben: 2023. szeptember 28. napján a megyénkben dolgozó 5 fogyatékos ügyi szervezet részvételével Salgótarjánban tartottuk meg az „Esélyegyenlőségi Konferencia” – t. Programunkra meghívtuk a megyénkben dolgozó szakosított szociális intézmények munkatársait, az önkormányzatokat, nem utolsó sorban: az érintett és egészséges családokat, valamint tagtársainkat. Szakmai munkáink végzését és az eredményeinket nagyszámú vendég hallgatta. Egyesületeink meghívták az országos szövetségek dolgozóit, akik nagyon értékes és tanulságos előadásokban mondták el az infókommunikáció elméletét és gyakorlatát. Köszönjük szépen. Megyei szintű munkáinkról mindannyian beszámoltunk. Rendezvényünk vendégvárással ért véget.

A szervezetünk által biztosított Otthoni Segítés Szolgáltatásban: a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket folyamatosan biztosítjuk. Kelet-Nógrád megyében is elkezdtük a szolgáltatás kiépítését. Szeretettel várjuk további érintett családok jelentkezését.

Egyesületünk lelkesen készült az országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvényre, a „Sérült Gyermekek Napja”-ra, amelyre a Miniszterelnökség felajánlásának köszönhetően: térítésmentes autóbuszokkal utazhattunk.  Köszönjük szépen a lehetőséget. A programra szlovák társegyesületeink egy részét is regisztráltuk. A napsütéses, gyönyörű időben több ezer fiatal és felnőtt gyűlt össze Budapesten a Fővárosi Állat és Növénykertben. A rendezvényen – a hivatalos megnyitók után – sérült és egészséges társainkból álló kulturális csoportok biztosították a felhőtlen kikapcsolódást. Másrészt maga a terep is kiválóan alkalmas volt a pihenésre, a kikapcsolódásra, feltöltődésre, ismerkedésre és a szakmai kérdéskörök megbeszélésére. A programon egyesületünk szervezésében autóbusszal 150 személy vett részt. Továbbá Salgótarjánból a Salgótarján Megyei Jogú Város segítségével autóbusszal 50 személy és több érintett személyautóval utazott Budapestre. Bízunk abban, hogy 2024. évben is részt vehetünk a határainkon is túlmutató, integrált, országos szintű rendezvényen.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban készült és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Fábri Lászlóné