2023 OKTÓBER

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm a Kedves Olvasókat. Önök a 2023. év októberi  hírlevelünket olvassák.  

Október hónapban Balassagyarmaton, Bercelen és Diósjenőn – az EFOP – projekt fenntartási időszak keretén belül – a családokban és intézményekben élő értelmi fogyatékossággal élő személyeknek workshopokat és IKT képzéseket tartottunk. Ez utóbbi tekintetében a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben élő érintett személyek részére az úgynevezett okos eszközök használatával kapcsolatos tudnivalókat ismételtük át.

Szintén az EFOP projekt részeként: a szeptember utolsó napjaiban Salgótarjánban megtartott Szakmai Konferenciát illetően; október hónapban teljes mértékben pozitív visszajelzéseket kaptunk.

Október 07. napján került megrendezésre Szécsény városban a már sok – sok éve hagyományossá vált Szüret Ünnepe – Szüreti felvonulás és Körtánc. Tagtársaink egy része nézőként vett részt a rendezvényen, míg másik része – népviseletben öltözve – a városban működő egyik tánccsoportban szerepeltek. A gyönyörű, napsütéses időben beszélgettünk, feltöltődtünk, kikapcsolódtunk.

Az ÉFOÉSZ Központi Irodája szervezésében 2023. október 24. napján került megrendezésre a „Választójogot mindenkinek! Önérvényesítő Konferencia” amelyen egyesületünk alelnöke vett részt. A nagysikerű konferencián értékes előadásokat hallottunk, felszólaltak szakemberek, továbbá az önérvényesítő fiatalok elmondták véleményüket és akaratukat a következő hazai és európai szintű választásokkal kapcsolatosan.

A szervezetünk által biztosított Otthoni Segítés Szolgáltatásban: a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti szakmai segítségeket folyamatosan, – munkaidő után, hétvégeken is – biztosítjuk. Várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Október hónapban is folytatódtak a tagsági jogviszonyok megújításai.   Tisztelettel várjuk régi tagjaink és új tagok jelentkezését is. Köszönjük szépen.

További munkáink: a szervezetünk által kiírt pályázatokra beérkezett munkák értékelése. Az idei év utolsó Elnökségi Ülését és Felügyelő Bizottsági ellenőrzését november hónapban kívánjuk összehívni, illetve megtartani. Egyben készülünk az Adventre és a Karácsony Ünnepére.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban készült és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Fábri Lászlóné