2023 MÁRCIUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntök minden Kedves Olvasót 2023. év március hónapban.

Március hónapban egyesületünk Szakemberei két oktatási intézményben tartottak   Önérvényesítő Csoportfoglalkozásokat.

A 2020. július 1. napjával elindított Otthoni Segítés Szolgáltatás keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket biztosítjuk. Családjaink/sérülésekkel élő ügyfeleink és személyi segítőink száma az elmúlt hónapokban bővült. 2023. március elején ismételten pályázat beadására került sor. Ugyanis a szolgáltatás folytatására minden évben pályázni szükséges. 2023. április 01. napjától tehát – az érintett családok igényeinek megfelelően – folytatjuk az otthoni segítés szolgáltatásainkat.  A következő időszakban ezen az úton tovább kívánunk fejlődni és egyre több rászoruló családnak/ügyfélnek kívánjuk a szakmai segítségeket biztosítani. Szeretettel várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: március hónapban személyesen tartottak workshopokat a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben. A foglalkozások témája a „Szabadidő – időbeosztás” keretein belül az „ÜNNEPEINK” téma volt.

A Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával egyesületünk Balassagyarmat városban befejezte „A társadalmi elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” című projektet, melynek célcsoportjai egyrészt a halmozottan hátrányos élethelyzetekben élő fiatalok, felnőttek és családok voltak, másrészt a városunkban élő egészséges lakosság volt. A projektben célunk volt az érintett családoknak és személyeknek a mindennapjaikban hasznosítható szakmai ismereteket, ajánlásokat és tanácsokat biztosítani.

Szervezetünkben a 2023. évre vonatkozóan folytatódott a tagsági jogviszonyok megújítása. Az ezzel kapcsolatos leveleket Tagjaink részére február hónap elején kiküldtük, tisztelettel várjuk új Tagok jelentkezését is. Köszönjük szépen. A Hírlevél papír alapon 100 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.

Felelős: Fábri Lászlóné