2023 MÁJUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntök minden Kedves Olvasót. Önök a 2023. év május havi kiadványunkat olvassák.  

Szíves tájékoztatásul: önérvényesítő csoportfoglalkozásokat 2012. év óta folytatunk. A kezdetektől fogva célunk hozzájárulni, hogy az érintett fiatalok mielőbb megtalálják helyüket az épek világában, tudjanak döntéseket hozni és önmagukért kiállni. Május hónapban is több intézményben tartottunk önérvényesítő csoportfoglalkozásokat, bízva munkáink sikerességében.

A 2020. április 01. napjától – az Emberi Erőforrások Minisztériuma által sikeresnek minősített projektünket május hónapban szüneteltetjük. Bízunk abban, hogy tovább folytathatjuk az  Otthoni Segítés Szolgáltatást, melyek keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket kívánjuk biztosítani. Szeretettel várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: május hónapban workshopokat tartottak a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben.  A csoportfoglalkozások a lakók számára nagyon fontosak azért, mert a foglalkozásokon új ismereteket szereznek, másrészt a foglalkozás is lehetőség a külvilággal tartandó kapcsolatok tartására.

Május 04. napján került sor Balassagyarmaton az „Esélyegyenlőség Napja – Önálló Életvitel Napja – Anyák Napja” ünnepségre, amely előtt irodalmi és rajzpályázatot írt ki egyesületünk. A programon belül megemlékeztünk az esélyek egyenlőségéről, az önálló életvitel fontosságáról és köszöntöttük az Édesanyákat. A kulturális műsort adó fiataloknak és a legjobb pályamunkákat készítő személyeknek ajándékokat készítettünk. A rendezvény vendégvárással ért véget. A rendezvényt az ÉFOÉSZ Országos Szövetsége, Balassagyarmat város Önkormányzata, a Madách Imre Városi Könyvtár, egyesületünk és magánszemélyek támogatták. Köszönjük szépen.

Szervezetünkben folytatódik a 2023. évre vonatkozóan: a tagsági jogviszonyok megújítása és a magánszemélyek SZJA 1 % – a felajánlásának fogadása. Tisztelettel várjuk régi tagjaink és új tagok jelentkezését és segítségét. Köszönjük.

Május hónapban megtartottuk a második Elnökségi Ülést és a Megyei Közgyűlésünket, amelyen többek között új Elnökségi Tag került megválasztásra, illetve Egyesületünk Közhasznúsági jelentése elfogadásra került.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.

Felelős: Fábri Lászlóné