2023 JÚNIUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm a Kedves Olvasóinkat. Önök a 2023. év június havi kiadványunkat olvassák.  

Ismét megérkezett a nyár és vége a tanévnek. A tanulók és a pedagógusok is egyaránt várták, hogy pihenhessenek és feltöltődhessenek. Hazánkban nagyon sok szép hely van, amelyek várják a vendégeket.

Június hónapban két intézményben tartottunk önérvényesítő csoportfoglalkozásokat.  Bízunk abban, hogy szeptember hónaptól ismét folytatni tudjuk ez irányú szakmai munkánkat.

2023. június hónapban folytattuk az  Otthoni Segítés Szolgáltatás tevékenységünket, melyek keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket biztosítottuk. Tehát 2023. június hónapban is segítettünk a rászoruló családoknak nehéz mindennapjaikban. Szeretettel várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: június hónapban személyesen tartottak workshopokat a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben.  A csoportfoglalkozások a lakók számára ez évben is nagyon fontosak. Egyrészt, mert a foglalkozásokon újabb tudásanyagok birtokába jutnak. Másrészt a foglalkozásokon ismétlik a már megtanult alapvető viselkedési szabályokat, amelyek a mindennapokban nélkülözhetetlenek.

Szervezetünk ez év tavaszán pályázatot nyújtott be Balassagyarmat Város Önkormányzatának Kulturális Bizottságához. A pályázat pozitív elbírálásban részesült. Az elnyert támogatás összegét a május havi kulturális programjainkhoz használtuk fel.

Jelenleg tagjaink részére múzeumlátogatást szervezünk, amelynek tervezett időpontja 2023. július első hete.

Szervezetünkben június hónapban is folytatódott a tagsági jogviszonyok megújítása. Örömmel írom, hogy a hónapban összességében 37 személy lépett be az egyesületünkbe. Szeretettel várjuk továbbra is új Tagok jelentkezését. Köszönjük szépen. A Hírlevél papír alapon 100 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Fábri Lászlóné