2023 JÚLIUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntök minden Kedves Olvasót. Ön a 2023. év július havi kiadványunkat olvassa.  

A július az év legmelegebb hónapja volt. A jó meleg vizekben, valamint az árnyas fák alatt biztosan kellemes volt eltölteni a napokat annak ellenére is, hogy a hőmérők több alkalommal is 40 Celsius fok körüli hőmérsékleteket mutattak.

Július hónapban IKT képzéseket tartottunk.  Szakmai megbeszéléseket több alkalommal vettünk részt. Ezek témái az Otthoni Segítés Szolgáltatás működésével kapcsolatos kérdéskörök voltak.  

A 2023. július hónapban is folytattuk az Otthoni Segítés Szolgáltatás tevékenységünket, melyek keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket biztosítottuk. Összességében: 2023. július hónapban is segítettünk a rászoruló családoknak nehéz mindennapjaik könnyebbé tételében. Szeretettel és tisztelettel várjuk további érintett családok jelentkezését.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt fenntartásának keretén belül: július hónapban ismét tartottak workshopokat; elsősorban a családokban és az intézményekben fogyatékosságokkal élő személyek részére. A csoportfoglalkozások az év valamennyi hónapjában nagy fontossággal bírnak. A résztvevők a foglalkozásokon új tudásanyagokat tanulnak, egyben gyakorolják a már megszerzett ismereteiket. Továbbá megtapasztalják, hogy milyen fontos közösséghez, családhoz tartozni és milyen erős annak összetartó ereje.

Július hónapban elkezdtük a felkészülést a szeptember hónapban Budapesten megrendezésre kerülő országos szintű, integrált és közvélemény formáló programon való részvételre. Nógrád Vármegyéből körülbelül 200 személy kíván részt venni a rendezvényen.

Megyei szintű programunk lesz a szeptember hónapban megrendezésre kerülő, megyei szintű konferencia, melyre a felkészülést szintén elkezdtük. A szakmai előkészületi munkákat több, megyei szintű társegyesülettel együtt végezzük.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Fábri Lászlóné