2023 AUGUSZTUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntök minden Kedves Olvasót 2023. év augusztus hónapban.   

Augusztusban a kellemes nyaralások és feltöltődések közepette egy kicsit már az iskolakezdésekre is gondolni szükséges. Minden ember és család arra törekszik, hogy gyermekeik feltöltődve és megerősödve kezdjék el az új tanévet.

Ebben a hónapban több elkezdtük az őszi programokra való felkészüléseket.   

2023. augusztus hónapban is folytattuk az Otthoni Segítés Szolgáltatás tevékenységünket, melyek keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket biztosítottuk. További egy fő személyi segítőt és egy mozgáskorlátozott személyt regisztráltunk rendszerünkben. Szeretettel várjuk továbbra is érintett családok jelentkezését.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: augusztus hónapban ismét tartottak workshopokat; a családokban fogyatékosságokkal élő személyek, illetve a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben élő emberek részére. A csoportfoglalkozások minden hónapban nagy fontossággal bírnak, mert a résztvevők a foglalkozásokon új tudásanyagokat tanulnak, egyben gyakorolják a már megszerzett ismereteiket. Másrészt megtapasztalják, hogy milyen fontos közösséghez, családhoz tartozni és milyen erős annak összetartó ereje.

Az EFOP – projekt részeként: szervezetünk a Nógrád Vármegyében dolgozó társszervezetekkel együtt: Salgótarjánban 2023. szeptember 28. napján kívánja megszervezni az Esélyegyenlőségi Konferenciát. A szakmai programra meghívást kapnak az országos szövetségek vezetői, intézmények lakói, a megyénkben dolgozó gyámügyi szakemberek, ellátottjogi – és betegjogi képviselők, a szakosított szociális ellátásokban és egyéb intézményekben dolgozó munkatársak, a megyei és a települési önkormányzatok vezetői, társegyesületeink képviselői, családok és nem utolsó sorban maguk az érintett személyek is. Őszintén bízunk a rendezvény sikerességében.

Szervezetünk megkezdte a felkészülést a 2023. évi „Sérült Gyermekek Napja” országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvényre.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Fábri Lászlóné