2022 SZEPTEMBER

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm a Kedves Olvasót. Ön a 2022. év szeptember havi hírlevelünket olvassa.  

Szeptember hónapban Balassagyarmaton – az EFOP – projekt fenntartásának keretén belül – a családokban és intézményekben értelmi fogyatékossággal élő személyeknek tartottunk workshopokat. Az Önálló Életviteli Centrum keretén belül pedig eredményes „Támogatott Döntéshozatali Konferenciát tartottunk, melynek előadói az ÉFOÉSZ Központi Irodája Szakemberei voltak. Köszönjük!

A szervezetünk által biztosított Otthoni Segítés Szolgáltatásban: a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket folyamatosan biztosítjuk. Kelet-Nógrád megyében is elkezdtük a szolgáltatás kiépítését.

Szeptember hónapban: – a Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával – egyesületünk „A társadalmi elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” című projekt megvalósítása után egy szakmai ellenőrzést kapott egyesületünk. Szakmai anyagainkban eltérés nem volt tapasztalható.

Egyesületünk lelkesen készült az országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvényre, a Sérült Gyermekek Napjára, amelyre a Miniszterelnökség felajánlásának köszönhetően: térítésmentes autóbuszokkal utazhattunk.  Köszönjük szépen a lehetőséget. A programra szlovák társegyesületeinket is regisztráltuk. A napsütéses, szép időben több ezer fiatal és felnőtt gyűlt össze Budapesten a Fővárosi Állat és Növénykertben. A rendezvényen – a hivatalos megnyitók után – sérült és egészséges társainkból álló kulturális csoportok biztosították a felhőtlen kikapcsolódást. Másrészt maga a terep is kiválóan alkalmas a pihenésre, ismerkedésre és a szakmai kérdéskörök megbeszélésére. A programon egyesületünk szervezésében körülbelül 320 személy vett részt.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban készült és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné