2022 OKTÓBER

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm Kedves Olvasóinkat. Önök a 2022. év október havi hírlevelünket olvassák.  

Október hónapban Balassagyarmaton – az EFOP – projekt fenntartási időszak keretén belül – a családokban értelmi fogyatékossággal élő személyeknek workshopokat tartottunk. A szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben élő érintett személyek részére az úgynevezett okos eszközök használatát egy évre meghosszabbítottuk.

Szintén az EFOP projekt részeként: szeptember utolsó napjaiban Támogatott Döntéshozatali Konferenciát szerveztünk. Az október hónapban kapott visszajelzések alapján a minden téren ideális környezetben nagyon értékes előadásokat hallgattunk, a beérkezett visszajelzések kivétel nélkül pozitívak. Bízunk abban, hogy a résztvevők megértették a támogatott döntéshozatal jogintézményének fontosságát és az a gyakorlatban is megmutatkozik.

A Nógrádgárdonyban megrendezett – EFOP folytatása – konferencián egy munkatársunk vett részt. A konferencia egyik témaköre a fogyatékos védelem volt.

A szervezetünk által biztosított Otthoni Segítés Szolgáltatásban: a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket folyamatosan biztosítjuk. Várjuk további érintett Családok jelentkezését.

2022. október 01. napján Egyesületünk több tagja részt vett Szécsényben a „Szüret Ünnepe” kulturális rendezvényen, melynek keretén belül több tagtársunk – népviseletben öltözve – szereplőként vett részt a rendezvényen.

Október hónapban is folytatódtak a tagsági jogviszonyok megújításai.  Folyamatosan és tisztelettel várjuk régi tagjaink és új tagok jelentkezését is. Köszönjük szépen.

Készülünk az idei év utolsó Elnökségi Ülésére és Felügyelő Bizottsági ellenőrzésére, amelyeket november első napjaiban kívánunk összehívni, illetve megtartani, a központban az utolsó negyedévben elvégzendő feladataink lesznek.

A megyei szinten tervezett Szociális Munka Napja a szűkös anyagi források miatt előre láthatólag sajnos nem kerül megrendezésre. A Nógrád megyében dolgozó szociális szakemberek – mint minden megyében – megérdemlik a törődést, a munkájukra történő odafigyelést és munkájuk anyagi elismerését is. Reméljük, hogy ez utóbbi is hamarosan rendeződik. A Hírlevél papír alapon 100 példányban készült és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Fábri Lászlóné