2022. MÁJUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm a Kedves Olvasókat 2022. év május hónapban.

Május hónapban is folytatódtak az önérvényesítő csoportfoglalkozások. A témák a tavaszi ünnepkörhöz kapcsolódóak voltak, hiszen nagyon fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink a tanulás mellett megismerjék hagyományainkat és népszokásainkat is.

Az Otthoni Segítés Szolgáltatásunk következő ciklusa az érintett családok megelégedésére zökkenőmenetesen indult újra. A szabályszerű működéshez szükséges megállapodások megszülettek, így a háttér biztosított a felügyeletek folyamatos biztosításához. Eddigi és szolgáltatásunkra igényt tartó további családok jelentkezését is várjuk!

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásában május hónapban a szociális intézményekben további APPLIKÁCIÓS-workshopokat tartottak, melynek témája az okos eszközökön elérhető alkalmazások megismerése és használata volt. A résztvevők nagyon aktívan és érdeklődően igyekeztek elsajátítani az ismereteket.

Május 4-én tartottuk nagyrendezvényünket az „Akadálymentes környezetem – Húsvét – Tavasz – Család – Anyák napja” elnevezésű művészeti pályázatunk díjkiosztó ünnepségét. A rendezvény témája egyúttal az Anyák napi ünnep köré is fonódott. Az intézmények lakói versmondással a Nógrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat pedagógusai pedig rövid zenés összeállítással tették valódi ünneppé a műsort. A díjazottak és felkészítő pedagógusaik oklevél és ajándéktárgy jutalmat vehettek át.

Május 12-én Budapesten került megrendezésre az ÉFOÉSZ országos és megyei tagszervezetek éves küldött közgyűlése. A megbeszélésen meghallgattuk és elfogadtuk az országos szövetség tavalyi szakmai és pénzügyi beszámolóját. Valamint ismertették a 2022. éves terveiket is.

Május 18-án tartottuk Elnökségi ülésünket, majd közvetlenül utána egyesületünk éves Közgyűlését. Itt a megjelent tagok megismerték és elfogadták a 2021-es szakmai és pénzügyi beszámolónkat. Végül megbeszéltük az idei évre vonatkozó terveinket is.

Szervezetünkben folyamatos a 2022. évre vonatkozóan a tagsági jogviszonyok megújítása. Tisztelettel várjuk új tagok jelentkezését is.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.

Felelős: Katona László