2022. JÚNIUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntök minden Kedves Olvasót. Ön a 2022. év június havi kiadványunkat olvassa.  

Ismét itt a nyár és vége a tanévnek. A tanulók és a pedagógusok is nagyon várták, hogy pihenhessenek és feltöltődhessenek. Aztán nemsokára ismét ősz lesz és majd mindenkire új feladatok várnak.

Június hónapban két intézményben önérvényesítő csoportfoglalkozásokat tartottunk.  Bízunk abban, hogy szeptember hónaptól kezdődően, az új tanévben is folytatni tudjuk ez irányú szakmai tevékenységünket.

A 2022. június hónapban is folytattuk az Otthoni Segítés Szolgáltatás tevékenységünket, melyek keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket biztosítottuk. Tehát 2022. június hónapban is segítettünk a rászoruló családoknak nehéz mindennapjaik könnyebbé tételében. Szeretettel várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: június hónapban ismét online workshopokat tartottak a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben.  A csoportfoglalkozások a lakók számára ez évben is nagyon fontosak. Egyrészt azért, mert a foglalkozásokon új tudásanyagok birtokába jutnak, egyben gyakorolják a már megszerzett ismereteiket. Másrészt a foglalkozásokon megtanulják az alapvető viselkedési szabályokat, amelyek a kapcsolataik kialakítása és azok erősítése céljából nagy fontossággal bírnak. 

A Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával egyesületünk Balassagyarmat városban megvalósította „A társadalmi elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” című projektet, melynek célcsoportjai halmozottan hátrányos élethelyzetekben élő fiatalok, felnőttek és családok, valamint az egészséges népesség voltak.  A projekt szakmai és pénzügyi zárása – reményeink szerint – 2022. július hónapban befejeződik. A projekt eredményeit egyesületünk tovább viszi és a mindennapok gyakorlatába beépíteni kívánja.

Szervezetünkben folytatódott a tagsági jogviszonyok megújítása. Szeretettel várjuk új Tagok jelentkezését is. Köszönjük szépen.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.

Felelős: Fábri Lászlóné