2022 JÚLIUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntök minden Kedves Olvasót. Ön a 2022. év július havi kiadványunkat olvassa.  

A július az év legmelegebb hónapja volt. A jó meleg vizekben, valamint az árnyas fák alatt biztosan kellemes volt eltölteni a napokat annak ellenére is, hogy a hőmérők több alkalommal is 40 Celsius fok körüli hőmérsékleteket mutattak.

Július hónapban workshopokat tartottunk. Több alkalommal vettünk részt Szakmai megbeszéléseken. Ezek témái a pályázatok írásával kapcsolatos kérdéskörök és intézményi elhelyezések témái voltak.  

A 2022. július hónapban is folytattuk az Otthoni Segítés Szolgáltatás tevékenységünket, melyek keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket biztosítottuk. Tehát 2022. július hónapban is segítettünk a rászoruló családoknak nehéz mindennapjaik könnyebbé tételében. Szeretettel várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: július hónapban ismét tartottak workshopokat; elsősorban a családokban fogyatékosságokkal élő személyek részére. A csoportfoglalkozások az év valamennyi hónapjában nagy fontossággal bírnak. Egyrészt azért, mert a résztvevők a foglalkozásokon új tudásanyagokat tanulnak, egyben gyakorolják a már megszerzett ismereteiket. Másrészt megtapasztalják, hogy milyen fontos közösséghez, családhoz tartozni és milyen erős annak összetartó ereje.

A Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával egyesületünk Balassagyarmat városban megvalósította „A társadalmi elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” című projektet, melynek célcsoportjai halmozottan hátrányos élethelyzetekben élő fiatalok, felnőttek és családok, valamint az egészséges populáció voltak. A projekt 2022. július hónapban befejeződött. A projekt eredményeit egyesületünk a mindennapok gyakorlatába beépíteni kívánja.

Szervezetünk augusztus hónapban elkezdi a szakmai felkészüléseket az őszi rendezvények megvalósítására.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.

Felelős: Fábri Lászlóné