2022. FEBRUÁR

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm a Kedves Olvasókat 2022. év február hónapban.

A koronavírus helyzettel kapcsolatosan: sajnos nem örülhetünk a mindennapjainkban. Minden Tagtársamtól és a Szakemberektől azt kérem szépen, hogy a védekezés szabályait, valamint a védőoltás minden körülmények között terjesszék.

Február hónapban két intézményben folytatódnak az önérvényesítő csoportfoglalkozások.  Az egyik intézményben az ott dolgozó Munkatársak foglalkoznak továbbra is a fiatalokkal. Segítségüket köszönjük szépen.

A 2020. július 1. napjával elindított Otthoni Segítés szolgáltatásaink keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket biztosítani tudjuk. Jó hír, hogy vannak családok, akik a vírusfertőzésből kigyógyultak és ismét kérik szolgáltatásainkat. Sajnos vannak olyan családjaink is, akik a jelen súlyos egészségügyi helyzet miatt átmenetileg még most sem kérhetik a szolgáltatások. A következő időszakban ezen az úton is tovább kívánunk fejlődni és előre haladni. Február hónapban elkészítjük a következő évre szóló pályázatunkat.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: február hónapban a szociális intézményekben ismét online workshopokat és egyéb képzéseket kívánunk  tartani. Szeretnénk, ha a lakók személyesen történő látogatására mielőbb nyílna lehetőségünk. A projekttel kapcsolatos online országos szintű megbeszélésen szervezetünk Vezetői február hónapban részt vettek.

A Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával egyesületünk Balassagyarmat városban elindította „A társadalmi elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” című projektet, melynek célcsoportjai halmozottan hátrányos élethelyzetekben élő fiatalok, felnőttek és családok voltak. Célunk volt az érintett személyeknek a mindennapjaikban hasznosítható szakmai ismereteket, ajánlásokat és tanácsokat biztosítani. Bízunk a projekt sikeres lezárásában.

Szervezetünkben elkezdődött a 2022. évre vonatkozóan: a tagsági jogviszonyok megújítása. Az ezzel kapcsolatos leveleket Tagjaink részére kiküldtük, illetve személyesen vittük ki a közelünkben élő tagtársaink részére. Tisztelettel várjuk új tagok jelentkezését is. Köszönjük szépen.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.

Felelős: Fábri Lászlóné