2022 AUGUSZTUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntök minden Kedves Olvasót. Ön a 2022. év augusztus hónapban.  

Augusztusban a kellemes nyaralások és feltöltődések közepette egy kicsit már az iskolakezdésekre is sokan készülnek. Azért van még egy kis idő, hogy pihenjünk még és megerősödve kezdjék el az új tanévet gyermekeink, unokáink.

Augusztus hónapban sajnos ismét szükséges foglalkoznunk a koronavírus megjelenésével. A csoportfoglalkozást megtartottuk és az őszi programokra készülve; több vezetőt kerestünk meg ez utóbbi témakörökben. Valamennyi alkalommal segítőkészséget tapasztaltunk.  

2022. augusztus hónapban is folytattuk az Otthoni Segítés Szolgáltatás tevékenységünket, melyek keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket biztosítottuk. További egy fő személyi segítőt és egy családot: két érintett személlyel regisztráltunk rendszerünkben. Szeretettel várjuk továbbra is érintett Családok jelentkezését.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: augusztus hónapban ismét tartottak workshopot; elsősorban a családokban fogyatékosságokkal élő személyek részére. A csoportfoglalkozások minden hónapban nagy fontossággal bírnak, mert a résztvevők a foglalkozásokon új tudásanyagokat tanulnak, egyben gyakorolják a már megszerzett ismereteiket. Másrészt megtapasztalják, hogy milyen fontos közösséghez, családhoz tartozni és milyen erős annak összetartó ereje.

Az EFOP – projekt részeként: szervezetünk 2022. szeptember 28. napjára kívánja megszervezni a „Támogatott Döntéshozatali Konferenciát. A „Támogatott döntéshozatal” intézménye a „Gondnokság” intézményét hivatott lehetőség szerint kiváltani. Az ÉFOÉSZ Központi Irodája által kidolgozott és megvalósítandó programra meghívást kapnak a megyénkben dolgozó gyámügyi szakemberek, ellátottjogi és betegjogi képviselők, a szakosított szociális ellátásokban és egyéb intézményekben dolgozó munkatársak, a megyei és a települési önkormányzatok vezetői, társegyesületeink képviselői, családok és nem utolsó sorban maguk az érintett személyek is. Őszintén bízunk  a rendezvény sikerességében. A Hírlevél papír alapon 150 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Fábri Lászlóné