2021. SZEPTEMBER

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm Kedves Olvasóinkat. Önök a 2021. év szeptember havi hírlevelünket olvassák.  

Szeptember hónapban Balassagyarmaton – az EFOP – projekt fenntartási időszak keretén belül – a családokban értelmi fogyatékossággal élő személyeknek tartottunk workshopokat és elkezdtük tanítani az úgynevezett okos eszközök használatát.

A szervezetünk által biztosított Otthoni Segítés Szolgáltatásban: a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket folyamatosan biztosítjuk. Várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Szeptember hónapban: – a Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával – egyesületünk „A társadalmi elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” című projekt megvalósítását folytatta. Megszerveztük a Láthatatlan Munka Napját, amelyet Családi nappal kötöttük össze. A „Szakmai Nap az Esélyegyenlőség jegyében” programot megvalósítottuk. Az oktatási intézményekben ismeretterjesztő előadásokat és csoportfoglalkozásokat tartottunk. Valamennyi programunkat eredményesen megvalósítottuk.

Részt vettünk Salgótarjánban a Nógrád Megyei Esélynapon és a Nógrád Megye Napján. A szervezők mindkét program megvalósításánál a szakmaiságra és a minőségre építettek. A rendezvényeken Nógrád megye civil szerveződései, illetve a megyében élő települések sikeresen mutatkoztak be.

Kiemeljük az országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvényt: a Sérült Gyermekek Napját, amelyet – tekintettel arra is, hogy 2020. évben elmaradt – mindannyian nagyon vártunk. A napsütéses, szép időben több ezer fiatal és felnőtt gyűlt össze Budapesten a Fővárosi Állat és Növénykertben. A rendezvényen – a hivatalos megnyitók után – sérült és egészséges társainkból álló kulturális csoportok biztosították a felhőtlen kikapcsolódást. Másrészt maga a terep is kiválóan alkalmas a pihenésre, ismerkedésre és a szakmai kérdéskörök megbeszélésére. A programon egyesületünk szervezésében körülbelül 250 személy vett részt. Köszönjük szépen és bízunk a következő években történő találkozásokra.

Szeptember hónapban is folytatódik a tagsági jogviszonyok megújítása. Tisztelettel várjuk régi tagjaink és új tagok jelentkezését is. Köszönjük szépen. A Hírlevél papír alapon 100 példányban készült és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné