2021. OKTÓBER

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm Kedves Olvasóinkat. Önök a 2021. év október havi hírlevelünket olvassák.  

Október hónapban Balassagyarmaton – az EFOP – projekt fenntartási időszak keretén belül – a családokban értelmi fogyatékossággal élő személyeknek workshopokat tartottunk. A szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben élő érintett személyek részére is: az úgynevezett okos eszközök használatát egy évre meghosszabbítottuk.

A szervezetünk által biztosított Otthoni Segítés Szolgáltatásban: a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket folyamatosan biztosítjuk. Várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Október hónapban – a Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával – egyesületünk „A társadalmi elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” című projekt szakmai megvalósítását sikeresen befejezte. A projekt részeként: az oktatási intézményekben ismeretterjesztő előadásokat és csoportfoglalkozásokat tartottunk. Valamennyi programunkat eredményesen megvalósítottuk.

Egyesületünk több tagja részt vett Szécsényben a „Szüret Ünnepe” kulturális rendezvényen.

Kiemeljük a Budapesten megrendezett országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvényt: a Sérült Gyermekek Napját, amelyen egyesületünk szervezésében körülbelül 250 személy vett részt.  Programunk anyagi támogatását az ÉFOÉSZ Központi Irodájának ezúton is megköszönjük és bízunk a következő években történő találkozásokra.

Október hónapban is folytatódtak a tagsági jogviszonyok megújításai.  További tíz személy rendezte a tagság megújítását. Tisztelettel várjuk régi tagjaink és új tagok jelentkezését is. Köszönjük szépen.

Október hónapban megtartottuk az idei év utolsó Elnökségi Ülését, melyen az év hátralévő részének tevékenységeit beszéltük meg.

Megtartásra került szervezetünk Felügyelő Bizottsági ellenőrzése. Az iratainkat az ellenőrök rendben találták.

Október végén az ÉFOÉSZ fennállásának 40. az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület megalakulásának 10. évfordulói és a Szociális Munka Napja megünneplésére készülünk, melyek várható időpontja: 2021. november hónap eleje.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban készült és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Fábri Lászlóné