2021. NOVEMBER

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm Kedves Olvasóinkat 2021. év november hónapban.  

November hónapban Balassagyarmaton – az EFOP – projekt fenntartási időszak keretén belül – a családokban és intézményekben élő értelmi fogyatékossággal élő személyeknek workshopokat tartottunk. A szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben élő érintett személyek tekintetében: az ismételten erősödő koronavírus járvány miatt ismét szükséges volt az úgynevezett online oktatásra áttérnünk.

A szervezetünk által biztosított Otthoni Segítés Szolgáltatásban: a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket folyamatosan biztosítjuk. Várjuk további érintett Családok jelentkezését.

November hónapban – a Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával – egyesületünk „A társadalmi elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” című projekt szakmai megvalósítását sikeresen befejezte. A szakmai és pénzügyi beszámolók elkészítésére egyesületünk felkészült.

November hónapban nagy kérdés volt, hogy a soron következő programjainkat az ismételten fellángoló koronavírus fertőzések miatt november hónapban meg tudjuk-e valósítani? Nagy ünnepeink tekintetében: az aktuális rajz és irodalmi pályázatainkat ismét kiírtuk. Több, mint 100 darab értékes munka érkezett szervezetünkhöz.

November 10. napján bensőséges keretek között rendeztük meg az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége megalakulásának 40 éves, egyesületünk megalakulásának 10 évfordulóját, továbbá a Szociális Munka Napját. Vendégünk volt többek között Gyene Piroska asszony, az ÉFOÉSZ országos elnöke, Dr. Bablena Ferenc úr, a Nógrád Megyei Önkormányzat társadalmi megbízatású elnöke, Fülöpné Gálik Erika asszony, a Nógrád Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság igazgatója és a szakosított szociális ellátást nyújtó, továbbá oktatási intézmények vezetői. Szívhez és lélekhez szóló műsort adtak a Diósjenőn működő Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon Jelnyelvi Csoportja. Szervezetünk a megjelent Alapító Tagoknak ajándékkal és virággal köszönte meg elkötelezettségüket és lelkiismeretes munkájukat. A program vendégvárással ért véget.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban készült és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné