2021. MÁJUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntök minden Kedves Olvasót. Önök a 2021. év május havi kiadványunkat olvassák.  

Mint már áprilisban is tudott volt, hogy a vírusjárvány terjedését megakadályozó vakcinák minden ember részére elérhető közelségbe kerültek. Egyesületünk nevében most is arra biztatok Mindenkit, hogy saját és mások egészségének védelme érdekében jelentkezzenek az oltásra.

Május hónapban több intézményben tartottunk önérvényesítő csoportfoglalkozásokat. Bízunk abban, hogy június hónapban is folytatni tudjuk a szakmai munkát.

A 2021. április 01. napjától – az Emberi Erőforrások Minisztériuma által sikeresnek minősített pályázatunk alapján: tovább folytatjuk az Otthoni Segítés Szolgáltatást, melyek keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket kívánjuk biztosítani. Szeretettel várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: május hónapban ismét online workshopokat tartottak a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben.  A csoportfoglalkozások a lakók számára nagyon fontosak azért, mert a foglalkozásokon új ismereteket szereznek, másrészt a foglalkozás is lehetőség a külvilággal tartandó kapcsolattartásuk tekintetében.

 A Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával egyesületünk Balassagyarmat városban folytatta „A társadalmi elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” című projekt megvalósítását, melynek célcsoportjai halmozottan hátrányos élethelyzetekben élő fiatalok, felnőttek és családok. A projekt megvalósítását június hónapban folytatjuk és reményeink szerint ez év december hónapban be tudjuk azt fejezni.

Szervezetünkben folytatódik a 2021. évre vonatkozóan: a tagsági jogviszonyok megújítása. Tisztelettel várjuk régi tagjaink és új tagok jelentkezését is. Köszönjük szépen.

Május hónapban megtartottuk a második Elnökségi Ülést és a Közgyűlést, amelyen Egyesületünk Közhasznúsági jelentése elfogadásra került. A Hírlevél papír alapon 100 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné