2021. JÚLIUS

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm a Kedves Olvasót! Ön a 2021. év július havi hírlevelünket olvassa.

Május óta tudott, hogy a vírusjárvány terjedését megakadályozó vakcinák minden ember részére elérhetőekké váltak. Szervezetünk nevében folyamatosan arra biztatok Mindenkit, hogy saját és mások egészségének védelme érdekében jelentkezzenek az oltásra!

Július hónapban a Bercel községben működő Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon lakóinak az úgynevezett okos eszközök használatát tanítottuk. Július az egyik nyári hónapunk, a járványügyi szabályok lehetséges betartása mellett a családjaink egy része üdül, pihen és kikapcsolódik.

2021. április 01. napjától – az Emberi Erőforrások Minisztériuma által sikeresnek minősített pályázatunk alapján: tovább folytatjuk az Otthoni Segítés Szolgáltatást, melyek keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket kívánjuk biztosítani. Szeretettel várjuk további érintett Családok jelentkezését.

Egyesületünk szakembere az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: július hónapban is online workshopot tartottak a Bercel községben működő szakosított szociális ellátást nyújtó intézményben. Szakembereink online továbbképzéseken és civil információs fórumon, továbbá szupervízión vettek részt.

A Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával egyesületünk Balassagyarmat városban folytatta „A társadalmi elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” című projekt megvalósítását, melynek célcsoportjai halmozottan hátrányos élethelyzetekben élő fiatalok, felnőttek és családok. A projekt rendezvényeinek nagy részét előre láthatóan szeptember hónapban kívánjuk megvalósítani.

Szervezetünkben július hónapban is folytatódik a 2021. évre vonatkozóan a tagsági jogviszonyok megújítása. Tisztelettel várjuk régi tagjaink és új tagok jelentkezését is. Köszönjük szépen.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban jelent meg és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné