2021. JANUÁR

Egyesületünk Elnöksége nevében szeretettel köszöntöm a Kedves Olvasókat 2021. év január hónapban. Mindenkinek egészséget, békét, biztonságot, szeretetet: nagyon Boldog Új Évet kívánok.

A mindennapokat most is beárnyékolja a vírus veszély és mi, állampolgárok annak kivédésében sajnos sokat nem nagyon jutottunk előre. Minden esetre bizakodni kell, hinni önmagunkban és remény lehet a vírusfertőzés elleni oltás. Minden körülmények között: kifejezetten figyeljünk magunkra, a szűkebb és tágabb környezetünkre!!!

Január hónapban két intézményben tartottunk az önérvényesítő csoportfoglalkozásokat.  Illetve az egyik intézményben az ott dolgozó Munkatársak foglalkoztak a fiatalokkal. Köszönjük szépen. Örömmel vettük tudomásul, hogy ezekben az intézményekben a munkatársak majdnem teljesen vissza tudták szorítani a fertőzést.

A 2020. július 1. napjával elindított Otthoni Segítés szolgáltatásaink keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak a szükségletük szerinti segítségeket biztosítani tudjuk. Vannak családok, akik a vírusfertőzésből kigyógyultak és ismét kérik szolgáltatásainkat. Sajnos vannak olyan családjaink is, akik a jelen súlyos egészségügyi helyzet miatt átmenetileg még nem kérik a szolgáltatások. A következő időszakban ezen az úton is tovább kívánunk fejlődni és előre haladni, összességében minél több rászoruló családnak kívánunk szakmai segítséget biztosítani.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt folytatásának keretén belül: január hónapban ismét online tartottak workshopokat a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekbenSzeretnénk, ha a lakók személyesen történő látogatására mielőbb ismét nyílna lehetőségünk.

Január hónapban összesítettük és lezártuk a 2020. év szakmai és pénzügyi munkáit, az ezekkel kapcsolatos feladatokat befejeztük, az iratokat az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségéhez elküldtük.

Egyben bizakodással tekintünk a 2021. év felé. Optimisták vagyunk a tekintetben, hogy stabilak tudunk maradni és támogatások birtokában tovább folytathatjuk szakmai és érdekvédelmi tevékenységeinket.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban is megjelent. Felelős: Fábri Lászlóné