2020. SZEPTEMBER

Egyesületünk Elnöksége nevében köszöntöm a Kedves Olvasókat 2020. év szeptember hónapban.

Szeptemberben új tanév kezdődött a gyermekes családok életében. A nyár élményeire még emlékezünk, azonban új feladatok és barátok várnak az intézmények falai között.

Ebben a hónapban sem szabad megfeledkezni magunk, családtagjaink és mások egészségének megóvásáról. A vírusfertőzés veszélye sajnos még mindig fennáll! Figyeljünk tehát magunkra, családtagjainkra, a szűkebb és tágabb környezetünkre!!

Szeptember elején megtartottuk az első önérvényesítő csoportfoglalkozásokat. Tartottunk workshopokat és ismeretterjesztő előadásokat. Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő hónapokban is folytathatjuk szakmai tevékenységeinket.

A  július 1. napjával elindított  Otthoni Segítés szolgáltatásaink keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak kívánunk segítségeket biztosítani az otthonukban, illetve az otthonon kívül is: az érintett családok igényeihez és kéréseihez rugalmasan alkalmazkodva, a hét bármely napján és órájában. A fenti elérhetőségeinken szeretettel várjuk a rászoruló családok jelentkezését.

Az ÉFOÉSZ Központi Irodája 2020. szeptember 14. napján Budapesten a Fővárosi Állat és Növénykertben szerette volna megrendezni a már hagyománnyá vált, országos szintű, közvélemény formáló és integrált programot, a Sérült Gyermekek Napját. A programon szervezetünk körülbelül 170 személlyel, szociális intézményekben és családokban élő személyekkel, önérvényesítő fiataljainkkal és tagjainkkal szerettek volna részt  venni. A program a járvány veszély miatt sajnos nem került megrendezésre.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt keretén belül augusztus hónapban személyesen végeznek csoportfoglalkozásokat és képzéseket intézményekben, valamint családokban élő érintett személyek részére. Ezen esetben is elsősorban nagyon fontos önmagunk védelme!!

Szervezetünk szeptember hónapban megtartotta harmadik Elnökségi Ülését.

A Hírlevél papír alapon megjelent 100 példányban és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné