2020. MÁJUS

Egyesületünk nevében köszöntöm a Kedves Olvasót 2020. május  hónapban.

Ebben a hónapban is együtt éltünk és küzdöttünk a vírussal, védekeztünk, az előírt szabályokat betartottuk, mindennapi szokásainkon szükséges volt változtatni. Az egészségügyi korlátozások a családokban és az intézményekben fogyatékosságokkal élő embereket is érintik. Rájuk kifejezetten ügyelni és vigyázni szükséges.  Szervezetünk a hónapban az alábbi munkákat végezte.

Az EFOP – projekt  – az infokommunikációs akadálymentesítés kialakítása az ÉFOÉSZ-nél  program – 2018. év január hónapban kezdődött Budapesten és az ország valamennyi megyéjében. Célunk továbbra is az önálló életvitel kialakításának és erősítésének családokban és intézményekben történő segítése. Ennek keretén belül az érintet személyek képzésekben, workshopokon vettek részt és többek között megtanulták az úgynevezett okos eszközök használatát is. Jelenleg több tíz darab telefont és tabletet – kölcsönzések keretén belül  – nagy örömmel használnak sérült társaink. Egyesületünk szakemberei  jelenleg folytatják a workshopok online történő megtartását is.

Szervezetünk az egészségügyi helyzet normalizálódása után,  a Balassagyarmat Város Önkormányzatához benyújtott és eredményes pályázat birtokában: szeretné  mielőbb elkezdeni  „A társadalmi  elfogadásért – az esélyek egyenlőségéért” projektet, amely programban többek között önérvényesítő csoportfoglalkozásokat, workshopokat, szakmai ismeretterjesztő előadásokat kívánunk megvalósítani.

A veszélyhelyzet elmúltával – az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával – egy új, időszakos szolgáltatást kívánunk elindítani, melynek elnevezése: Otthoni Segítés Szolgáltatás. A szolgáltatást azok a családok vehetik igénybe, amelyekben bármilyen sérüléssel élő gyermek, fiatal, vagy felnőtt él.  Részletes tájékoztatás a 20/311-5353 telefonszámon, vagy az „elfogadas.bgy@gmail.com” e-mail címen kérhető.

Május hónapban a szép ünnepeink megtartásai elmaradtak, csak az interneten tudtunk emlékezni például  az „Esélyegyenlőség Napja”-ról és interneten volt lehetőségünk köszönteni az Édesanyákat.  

A  hónap végére néhány korlátozás enyhítésének lehetünk részesei, azonban még mindig nem ünnepelhetünk felhőtlenül.

Lapunkban „BOLDOG GYERMEKNAP”-ot és a „PEDAGÓGUSNAP” alkalmából szeretettel kívánunk sikereket, sok erőt és egészséget a nehéz körülmények között is dolgozó Tanítóknak, Tanároknak, Oktatóknak. 

A hírlevél papír alapon megjelenik 100 példányban és honlapjainkon is olvasható.
Felelős: Fábri Lászlóné