2020. FEBRUÁR

Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület nevében szeretettel köszöntöm a Kedves Olvasót 2020. február hónapban.

Folytatódik a tagsági jogviszonyok meghosszabbítása. Kérjük régi tajgainkat,   hogy a   2020. évre történő tagsági díjat rendezni szíveskedjenek, hiszen a tagkártyák kedvezményekre jogosítanak. Szeretettel várunk tagjaink sorába a segítő tevékenységeink iránt érdeklődő magánszemélyeket.

Meghosszabbodott az „Infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása az ÉFOÉSZ-nél” című EFOP-projekt. 2020. augusztus 31.-ig folytatódnak a workshopok, 20 sérült társunk kapcsolódik be a programba a Bercel községben működő szakosított szociális intézmény Lakói közül. Számukra 15 workshop kerül megrendezésre, ezen kívül további IKT és applikációs képzések lesznek a fenti időpontig.

A program részeként az arra rászoruló korábbi résztvevők számára az IKT-eszközök kölcsönzése is folyamatosan zajlik. További készülékek kerülnek kihelyezésre a berceli szakosított szociális intézménybe, amelyek az ott lakók életét lesznek hivatottak megkönnyíteni.

A Kiss Árpád Általános Iskolában működő Önérvényesítő csoport foglalkozásai is tovább folytatódnak. Legutóbb, 2020. január 27-én az IKT-eszközökkel való ismerkedés mellett a világháló veszélyeiről is szó esett. A diákok mindig örömmel és aktívan vesznek részt ezeken a programokon. A legközelebbi összejövetelünk már a közelgő ünnepekre, jeles dátumokra való készülés és a tavaszvárás jegyében fog zajlani.

Ezen túl további önérvényesítő csoportok kialakítását tervezzük más iskolákban is. Reményeink szerint tavasszal már megkezdődhetnek az újabb csoportfoglalkozások.

Tájékoztatjuk az Olvasókat, hogy március hónapban Elnökségünk megtartja az év első Elnökségi Ülését, melynek egyik fő témája a szervezetünk Közhasznúsági Jelentésének ismertetése és elfogadása lesz.

Egyesületünk készül a májusban megrendezésre kerülő „Esélyegyenlőség Napja – Önálló Életvitel Napja – Anyák Napja” integrált, közvélemény formáló rendezvény megvalósítására is. Az alkalomra irodalmi – és rajzpályázatot írt ki szervezetünk és várjuk az elkészített pályamunkákat.

A hírlevél 100 példányban készült és honlapunkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné