2020. AUGUSZTUS

Egyesületünk Elnöksége köszönti a Kedves Olvasókat 2020. év augusztus hónapban. Az elvégzett és az előttünk álló szakmai munkánkat kívánom megismertetni Önökkel.

Elöljáróban fontosnak tartom leírni, hogy a nyári élmények és kikapcsolódások közepette  augusztus hónapban sem szabad elfeledkezni önmagunk és mások egészségének megóvásáról. A vírusfertőzés veszélye mindennapjainkban sajnos fennáll! Figyeljünk magunkra, családtagjainkra, a szűkebb és tágabb környezetünkben élőkre!!

Szervezetünk nagy hangsúly fektet a sajátos nevelési igényű gyermekre, ezért a szakember a szabadban tartott önérvényesítő csoportfoglalkozást.

A  július 1. napjával elindított  Otthoni Segítés szolgáltatásaink keretén belül a családokban fogyatékosságokkal élő személyeknek; maguknak a családoknak kívánunk segíteni az otthonukban, illetve az otthonon kívül is: az érintett családok igényeihez és kéréseihez rugalmasan alkalmazkodva, a hét bármely napján és órájában. Szeretettel várjuk irodánkban a rászoruló családok jelentkezését.

Az ÉFOÉSZ Központi Irodája 2020. szeptember 14. napján Budapesten a Fővárosi Állat és Növénykertben kívánja megrendezni a már hagyománnyá vált, országos szintű, közvélemény formáló és integrált programot, a Sérült Gyermekek Napját, amelyen szervezetünk önérvényesítő fiataljaival és tagjaival,  több autóbusz igénybe vételével: részt kíván venni.

Egyesületünk szakemberei az EFOP – projekt keretén belül augusztus hónapban személyesen végeznek csoportfoglalkozásokat és képzéseket intézményekben, valamint családokban élő érintett személyek részére. Az úgynevezett okos eszközök kölcsönzése jelenleg folyamatos. Célunk, hogy a fogyatékossággal élő embereket minél eredményesebben fel tudjuk készíteni az önálló és a lakásotthoni életre. Tevékenységeinkről a következő hónapokban is tájékoztatást kívánunk adni.

Mindenki nagyon vigyázzon önmagára, testi és lelki egészségére!

A Hírlevél papír alapon megjelent 100 példányban és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné