2020. ÁPRILIS

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége: ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület nevében köszöntöm minden Olvasótársamat 2020. április hónapban.

Örömmel írom, hogy az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért felelős államtitkára a „Fogyatékos emberek otthonában nyújtott időszakos segítő szolgáltatás 2020” című pályázatunkat elfogadta és támogatja. Szervezetünk a közeljövőben Balassagyarmaton és Patvarcon tehát újabb szolgáltatást indít el, mellyel a családokban élő, bármilyen fogyatékossággal bíró gyermekek, fiatalok és felnőttek, továbbá sajátos nevelési igényű gyermekek felügyeletét és kísérését igény szerint kívánjuk  biztosítani.

Mindannyian nagyon nehéz napokat, heteket és hónapokat élünk. Az életnek azonban minden körülmények között mennie kell. Ebben a nagyon nehéz egészségügyi/járványügyi és társadalmi helyzetben sok család és intézmény küzd súlyos problémákkal. Különösen kiemelve azokat a személyeket, akiknek hozzátartozójuk, vagy maga is a súlyos betegséggel küzd.  Az előírt védekezési formákat mindenkinek szükséges betartani, hogy néhány hónap múlva minél kisebb veszteségekkel  tudjuk folytatni életünket!!

A CÉL mielőbbi elérése céljából a szakosított   szociális ellátást nyújtó intézményeink és az érintett családok is: minden esetben kövessék az utasításokat.

Egyesületünk az intézkedéseket betartva, az ÉFOÉSZ Központi Irodája ajánlásai alapján  és a lehetőségeket figyelembe véve  végzi tevékenységeit.

Az infokommunikációs akadálymentesítés  projekt kapcsán az úgynevezett okos eszközöket – okostelefonok és tabletek – a Munkatársak eljuttatták a családokban és intézményekben élő  érintett személyeknek. A pozitív visszajelzések alapján: a higiénés szabályok szigorú betartása mellett örömmel használják azokat.

Április hónapban Munkatársaink egy alkalommal, egy intézményben sikerrel szerveztek internet útján úgynevezett online workshopot, melyek témái a „Veszélyhelyzetek” voltak.

 Az „Esélyegyenlőség Napja”, az „Önálló Életvitel Napja” és az „Anyák Napja” integrált, megyei szintű, közvélemény formáló rendezvényeinket  május első hetében sajnos nincs lehetőségünk megtartani. BÍZUNK AZ ÉLET MIELŐBBI NORMALIZÁLÓDÁSÁBAN!!

MOST: mindenekelőtt nagyon vigyázzunk egymásra és maradjunk otthon!!! 

A Hírlevél megjelent papír alapon 150 példányban és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné